Kim jesteśmy

Firma nasza jest małym zakładem, w którym tradycyjnymi metodami produkujemy smaczne i zdrowe wędliny. Nie jest to masowa produkcja – produkujemy niedużo, ale za to z zaangażowaniem i dbałością, jakich dziś nie da się już spotkać w dużych zakładach produkcyjnych. Nasze wędliny z powodzeniem można nazwać rzemieślniczymi. Pragniemy z odbiorcami naszych wyrobów dzielić się tradycyjnym smakiem, ponieważ boli nas, że nowe pokolenia bezpowrotnie tracą możliwość kosztowania smaku wielowiekowych tradycji wędzarniczych. 

Pragniemy także ocalić od zapomnienia ginący zawód masarza. Bo jest to, niestety, zawód ginący. Głównie dlatego, że zawód masarza to praca ciężka, wymagająca talentu i wielu lat nauki. Na kontynuację tej profesji nie ma wielu chętnych – a szkoda, bo razem z nią odchodzi pewien obyczaj i smak, który można uzyskać tylko pracując w dawnym, ręcznym stylu.

W dobie pogoni za nieosiągalnym… konsumenci McDonalda, kebaba i plastikowych wędlin tracą bezpowrotnie możliwość zapoznania się z wędlinami rodem z tradycyjnych wędzarni. Poznikały tysiące małych zakładów, a w ich  miejsce powstały giganty masowej produkcji i fabryki. Chluby Polski – marki, takie jak Sokołów, Krakus czy Morliny – już nie są polskie. I już nie konkurują  smakiem, tylko reklamami. Nasza firma idzie tej nowej tendencji pod prąd!

Nasza misja

Sklep Ziarnko Do Ziarnka powstał po to, by umożliwić Wam kulinarną podróż w przeszłość – ku odchodzącym w zapomnienie, prawdziwie rzemieślniczym smakom. Każdy, kto ceni sobie jedzenie z „czasów babuni" znajdzie u nas to, co lubi.
 
Nasza firma jest naprawdę niewielka. Nie stać na rozbudowane reklamowe kampanie. I nie zamierzamy ich organizować! Nie musimy – naszą reklamą zawsze był smak naszych wyrobów, a rekomendacją – zadowolenie naszych konsumentów.
 
Naszą misją jest zachowanie tradycyjnych receptur dla przyszłych pokoleń. Chcemy dać Wam, potomkom czasów  Internetu, możliwość kosztowania smaków, jakie cenili nasi dziadowie i pradziadowie.

Często można nas znaleźć także stacjonarnie!